(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Tadbirkorlik iqtisodiy o’sishni rag’batlantirish vositasi sifatida muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqotda tadbirkorlikning iqtisodiy o’sishga ta’siri tahlil qilinadi va uning turli mexanizmlari o’rganiladi. Tadbirkorlik innovatsiyalarni keltirib chiqarishi, ish o’rinlarini yaratishi va resurslarni samarali taqsimlashi orqali iqtisodiy rivojlanishga hissa qo’shadi. Tadbirkorlik muhitining yaxshilanishi, davlat siyosati va infratuzilmaning rivojlanishi orqali bu jarayon yanada tezlashadi. Tadqiqotda shuningdek, tadbirkorlikni rivojlantirish uchun zarur bo’lgan omillar, xususan, ta’lim, moliyaviy qo’llab-quvvatlash va tadbirkorlik madaniyati haqida ham so’z yuritiladi.