(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Turizm industriyasida innovatsion marketing strategiyalarini rivojlantirish global raqobatbardoshlikni oshirish va mijozlarni jalb qilishning muhim vositasidir. Ushbu tadqiqotda turli davlatlarning ilg’or tajribalari tahlil qilinib, ularning muvaffaqiyatli strategiyalari o’rganiladi. Misol sifatida, Singapur, Dubay, Ispaniya va Yangi Zelandiya kabi mamlakatlarning turizm sohasida qo’llanilgan marketing innovatsiyalari ko’rib chiqiladi. Bular orasida raqamli marketing, brend yaratish, mijozlarga yo’naltirilgan xizmatlar, interaktiv texnologiyalar va barqaror turizm amaliyotlari kabi yondashuvlar alohida ajralib turadi. Ushbu strategiyalarni o’zlashtirish va amaliyotga tatbiq etish orqali turizm industriyasini rivojlantirish yo’llari taklif etiladi.