(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Ushbu maqolada maktab o’quvchilarida kasbiy laoyqatni shakllanishi jarayonida psixologik xususiyatlarning ahamiyati tahlil qilinadi. O‘quvchilarning kasbiy yo‘nalishini belgilashda ularning shaxsiy, ijtimoiy va psixologik omillari muhim rol o‘ynaydi. Maqolada yoshlarning qiziqishlari, qobiliyatlari, motivatsiyalari va shaxsiy xususiyatlari kasbiy laoyqatni qanday shakllantirishiga e’tibor qaratiladi. Shuningdek, maktab ta’limi jarayonida psixologik yondashuvlar va metodlarni qo’llash orqali o’quvchilarning kasbiy tayyorgarligini yaxshilash mumkinligi ko‘rsatilib o’tiladi.