(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada melioratsiya tushunchasining mazmuni, asosiy turlari va ularning qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishidagi o‘rni yoritilgan. Sug‘oriladigan yerlarning meliorativ holatini saqlash va yaxshilash, sho‘rlanishga qarshi kurashish, yer va suv resurslaridan samarali foydalanish masalalari keng tahlil qilinadi. Shuningdek, melioratsiya sohasidagi zamonaviy texnologiyalar, muammolar hamda ularning yechimlari, iqtisodiy-ijtimoiy ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.