(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Maqola Yangi O‘zbekistonda demokratik huquqiy davlat barpo etishning huquqiy omillarini kompleks tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan huquqiy islohotlar, konstitutsiyaviy o’zgarishlar (O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasiga kiritilgan o’zgartirishlarning tafsilotlari), sud-huquq tizimini takomillashtirish (sudyalarning mustaqilligini ta’minlash bo’yicha qabul qilingan qonunlar va amaliy choralar), qonun ustuvorligini ta’minlash (korrupsiyaga qarshi kurashish strategiyalari va ularning natijalari) va inson huquqlarini himoya qilish (qiynoqqa solishning oldini olish bo’yicha milliy va xalqaro mexanizmlar) masalalari chuqur ko’rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada demokratik huquqiy davlat barpo etishning huquqiy omillari va ularning ijtimoiy-siyosiy ahamiyati, bu boradagi muammolar (huquqni qo’llash amaliyotidagi kamchiliklar va ularning sabablari) va ularni bartaraf etish yo’llari (ilg’or xalqaro tajribalar asosida) ham tahlil etiladi. Maqola xulosasida ushbu sohani takomillashtirish bo’yicha taklif va tavsiyalar berilgan. Maqolada ilmiy tahlil, qiyosiy metodlar va statistik ma’lumotlardan foydalanilgan.