(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada yuqori darajali miopiyaning homiladorlik va tug‘ruq jarayoniga ta’siri yoritilgan. Miopiyasi og‘ir bo‘lgan ayollarda homiladorlik davrida ko‘z to‘r pardasida degenerativ o‘zgarishlar, retina ajralishi xavfi oshishi mumkinligi, shuningdek, tabiiy tug‘ruq va kesarcha kesish o‘rtasidagi tanlovda oftalmologik ko‘rsatmalar muhimligi ta’kidlanadi. Maqolada miopiya darajasining tug‘ruq taktikasi tanlashdagi ahamiyati, zamonaviy ko‘z diagnostikasi usullari va profilaktik choralar haqida ma’lumot beriladi.