(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi raqamlarning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Raqamlarning xalq dunyoqarashida tutgan o‘rni, ularning semantik va ramziy mazmuni, folklor va diniy-mifologik manbalardagi qo‘llanilishi keng yoritilgan. Ayniqsa, “bir”, “uch”, “yetti”, “qirq” kabi sonlarning milliy tafakkurdagi o‘rni hamda ularning axloqiy-ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishdagi roli alohida ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, ingliz tilidagi raqamlarning ramziy ma’nolari bilan qiyosiy tahlil o‘tkazilib, umumiylik va farqli jihatlar aniqlangan. Maqolada raqamlarning lingvokulturologik tadqiqi nafaqat tilshunoslik, balki madaniyatshunoslik va etnolingvistika uchun ham muhim ilmiy masala ekani ta’kidlangan