(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi tabiiy boyliklarga xususan, neft va gaz zaxiralariga boy mamlakatlardan biridir. Mustaqillik yillarida neft-gaz sanoatini modernizatsiya qilish, yangi konlarni o‘zlashtirish va qayta ishlash korxonalarini rivojlantirish bo‘yicha keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirildi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, bugungi kunda neft-gaz sohasi O‘zbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotida hal qiluvchi rol o‘ynamoqda.