(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqola oʻzbek va ingliz tillaridagi soʻzlar va gaplarning pragmatik xususiyatlarini analiz qiladi. Shuningdek, inglizcha matnlardagi pragmatikaga oid xususiyatlarini oʻzbek tilidagi gaplar bilan solishtirilgan holda asoslab beriladi. Maqoladan koʻzlangan maqsad shuki, oʻzbek va ingliz tillaridagi gaplarda pragmatik ekvivalentikka erishish hisoblanadi. Maqola uchun manba sifatida turli xil lugʻatlar, qoʻllanmalar va soha vakillarining ilmiy ishlari olingan