KOMPYUTER GRAFIKASI” FANINI MUAMMOGA ASOSLANGAN O‘QITISHNING EXPLANATION-STIMULATION USULINI TAKOMILLASHTIRISH (FRAKTAL PEDAGOGIKANING NOCHIZIQLILIK TAMOYILI ASOSIDA) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Ushbu maqolada "Kompyuter grafikasi" fanini o'qitishda fraktal pedagogikanining nochiziqlilik tamolini qo'llash prinsiplarini tushintirish va zamonaviy o'quv jarayonini takomillashtirishda o'qituvchining shaxsiy va kasbiy o'zini-o'zi rivojlantirish jarayonini fraktal tashkil etishning metodologik asoslarini aniqlash hamda fraktallar klassifikatsiyasini ishlab chiqish, o'zini-o'zi rivojlantirish jarayoni. Fraktal pedagogikaning shakllanishi va rivojlanishining nazariy va uslubiy shartlari keltirilgan. Bundan tashqari, fraktal pedagogika tamoyillarini, uning xususiyatlari va tamoyillarini ilmiy asoslash ko'rib chiqilgan. Maqolada o'qituvchining shaxsiy va kasbiy o'zini-o'zi rivojlantirish jarayonini o'rganish uchun yangi (fraktal) yondashuv ko'rsatilgan. Tadqiqot natijasi o'qituvchining shaxsiy va kasbiy o'zini-o'zi rivojlantirish tuzilmasini (motivatsion, loyihalash, amaliy-faoliyat, reflektor, hissiy va irodali komponentlar) aniqlashdan iborat.