MOLEKULYAR FIZIKA VA TERMODINAMIKADA QO‘LLANILADIGAN FIZIK KATTALIKLARNING MA’NOSI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Molekulyar fizika va termodinamika mikroskopik va makroskopik tavsiflarni bog‘lovchi ko‘plab fizik kattaliklardan foydalanadi. Mazkur maqolada harorat, bosim, energiya, entropiya va kimyoviy potensial kabi asosiy fizik kattaliklarning ma’nosi va talqini, shuningdek, termodinamik tizimlar holatini tasvirlashdagi o‘rni tizimli ravishda ko‘rib chiqiladi. To‘liq differensial bo‘lmagan «yo‘l funksiyalari» — ish va issiqlikning хususiyatlariga alohida e’tibor qaratilgan. Universitet ta’limida ushbu tushunchalar bilan bog‘liq muammolar ham muhokama qilinadi.