АНДИЖОН ВИЛОЯТИ ШАРОИТИДА БОШЛИ ВА БАРГЛИ САЛАТНИНГ ҚИШ ОЛДИДАН ЭКИШ ВА УЛАРНИ МАРФО-БИОЛОГИК БАХОЛАШ (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Андижон вилояти шароитида салат ўсимлиги уч йил давомида (2024-2024 йй.) Совуққа чидамлилиги, тезпишарлиги, ҳосилдорлиги, касалликларга чидамлилигининг ўзига хослиги бўйича баргли ва бошли салат ўсимлигининг Ramсeс, Bottner, Great Lakes, Крупнокочаный, Ostinata навларининг хўжалик белгилари ўрганиш бўйича ўтказилган тажрибалар натижасида. Ушбу намуналар қиш олдидан экишда, шунингдек Ўзбекистон шароитида селекция ишларида салат нав намуналари учун бошланғич материал бўлиб хизмат қилиши мумкин.