MAKTAB O‘QUVCHILARINING IJODIY FIKRLASH FAOLLIGINI OSHIRISH METODIKASI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining fikrlash faolligini oshirish metodikalari, mustaqil fikrlash, ijodiy fikrlash, tanqidiy fikrlashni rivojlantiruvchi usullar haqida so‘z boradi. Kollaborativ o‘qitish, muammoli vazifalar, savol-javoblar, muhokamalar, ijodiy faoliyat, loyiha asosida ishlashning o‘quvchilar fikrlash faolligini oshirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Maktab o‘quvchilarining fikrlash jarayoni haqidagi olimlarning fikrlari keltirib o‘tilgan.