YUQORI DARAJALI MIOPIYANING HOMILA VA TUG'RUQGA TASIRI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada yuqori darajali miopiyaning homiladorlik va tug‘ruqjarayoniga ta’siri yoritilgan. Miopiyasi og‘ir bo‘lgan ayollarda homiladorlik davridako‘z to‘r pardasida degenerativ o‘zgarishlar, retina ajralishi xavfi oshishi mumkinligi,shuningdek, tabiiy tug‘ruq va kesarcha kesish o‘rtasidagi tanlovda oftalmologikko‘rsatmalar muhimligi ta’kidlanadi. Maqolada miopiya darajasining tug‘ruq taktikasitanlashdagi ahamiyati, zamonaviy ko‘z diagnostikasi usullari va profilaktik choralarhaqida ma’lumot beriladi.