XXRNING AFRIKA QIT’ASIDAGI ASOSIY IQTISODIY LOYIHALARI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada Xitoy Xalq Respublikasi (XXR)ning Afrika qit’asidagi iqtisodiy faoliyati, xususan, “Bir makon, bir yo‘l” tashabbusi doirasida amalga oshirilayotgan asosiy infratuzilma, energetika va sanoat loyihalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Xitoy investitsiyalarining Afrika mamlakatlari iqtisodiy rivojlanishiga, savdo hajmining o‘sishiga, transport va energetika tizimlarining modernizatsiyasiga ko‘rsatgan ta’siri yoritiladi. Shu bilan birga, Afrika davlatlari uchun ushbu hamkorlikning ijobiy va salbiy oqibatlari ham baholanadi. Maqolada iqtisodiy integratsiya, qarz barqarorligi, resurslardan foydalanish samaradorligi kabi omillar tahlil etilib, kelgusidagi hamkorlikni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ilgari suriladi.