ARAB YOZUVI VA KALLIGRAFIYA SAN’ATI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada arab yozuvining kelib chiqishi, tarixiy rivojlanish bosqichlari hamdakaligrafiya san’atining shakllanish jarayoni yoritilgan. Maqolada arab yozuvi nafaqat yozma aloqavositasi, balki estetik va ruhiy go‘zallikni ifodalovchi san’at turi sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek,arab kaligrafiyasining asosiy turlari — kufiy, naskh, thuluth, diwani va nasta‘liq yozuvlari hamdaularning madaniy ahamiyati haqida ilmiy ma’lumotlar beriladi. Tadqiqotda arab yozuviningzamonaviy san’at va dizayndagi o‘rni ham alohida e’tiborga olingan.