KORXONALARNI METROLOGIK TA’MINLASH AHAMIYATI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy korxonalarda metrologik ta’minot tizimining ahamiyati,uning ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda mahsulot sifati va xavfsizliginita’minlashdagi roli yoritilgan. Shuningdek, metrologik xizmatlarning texnik, tashkiliy va huquqiyasoslari tahlil qilinib, ularni raqamlashtirish, avtomatlashtirish hamda xalqaro standartlargamuvofiqlashtirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada ishlab chiqarish jarayonlarida o‘lchashvositalarining kalibrlash, tekshirish va sertifikatlashtirish ishlari orqali natijaviy aniqlikni ta’minlashmexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida metrologik ta’minotni takomillashtirishorqali korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.