O‘ZBEKISTONDA NEFT-GAZNING AHOLIGA IQTISODIY TA’SIRI VA QAYTA ISHLASH SANOATINING RIVOJLANISHI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi tabiiy boyliklarga xususan, neft va gaz zaxiralariga boy mamlakatlardan biridir. Mustaqillik yillarida neft-gaz sanoatini modernizatsiya qilish, yangi konlarni o‘zlashtirish va qayta ishlash korxonalarini rivojlantirish bo‘yicha keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirildi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, bugungi kunda neft-gaz sohasi O‘zbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotida hal qiluvchi rol o‘ynamoqda.