O’ZBEKISTON BRIOFLORASI TARKIBIDAGI DORIVOR BRIOFITLAR (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Briofitlar an'anaviy tibbiyotda ahamiyatli bo'lib, 150 ga yaqin etnobotanik turlari butun dunyoda tan olingan. Ushbu maqolada O'zbekiston brioflorasi tarkibida uchraydigan dunyo xalqlarining an`anaviy tibbiyotida foydalanilgan 20 ta dorivor briofitlar ro'yxati keltirilib, har birining qanday kasalliklarga qarshi qo'llanilishi ko`rsatilgan