Ilk yoshdagi bolalarni tarbiyalashda ota-onalarning pedagogik-psixologik kompetentligini oshirish texnalogiyasini takomillashtirish (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada ilk yoshdagi bolalarni tarbiyalash jarayonida ota-onalarning pedagogik va psixologik kompetentligini oshirish texnologiyalarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada ota-onalarning farzand tarbiyasidagi o‘rni, ularning tarbiyaviy bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogik-psixologik kompetentlikni oshirishda interaktiv metodlar, trening mashg‘ulotlari, konsultativ suhbatlar va raqamli ta’lim platformalaridan foydalanish samaradorligi asoslab berilgan. Maqolada ota-onalar bilan ishlashning tizimli yondashuvi, oilaviy tarbiya madaniyatini yuksaltirish hamda bolalarning individual-psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’sirchan pedagogik texnologiyalarni qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan